Vedtægter
Vedtægter for Ejerforeningen Skansen
(Hentet fra tingbogen 21. sept. 2018 som de pt er oprindelig tinglyst på hver ejendom- og altså gældende d.d. Kan kun ændres ved fornyet tinglysning på samtlige ejendomme)
§ 1 Navn
Stk. 1. Foreningens navn er Ejerforeningen Skansen.
§ 2 Hjemsted og værneting
Stk. 1. Foreningens hjemsted er Tønder Kommune
Stk. 2. Foreningens værneting er Retten i Sønderborg for alle tvistigheder i ejerlejlighedsanliggender, såvel mellem ejerlejlighederne indbyrdes som mellem foreningen og ejerlejlighedsejerne. Foreningen ved dennes formand er som sådan rette procespart for fælles rettigheder og forpligtelser i foreningens anliggender.
§ 3 Indledning, formål og opgaver
Stk. 1. Nærværende vedtægt regulerer, medmindre andet er vedtaget og tinglyst, forholdene om ejerforeningens ledelse, regnskabsaflæggelse, revision, vedligeholdelse og udgiftsfordeling m.v. i det omfang, forholdet ikke er reguleret i lov om ejerlejligheder.
Stk. 2. Foreningens formål er at administrere ejendommen matr.nr. 107, Kirkeby, Rømø, ejerlejlighed nr. 1 – 35, beliggende Nordre Havnevej 2 – 70, Havneby, 6792 Rømø, og at varetage medlemmernes fælles anliggender, rettigheder og forpligtelser. Ejendommens samlede areal, areal for hver enkelt ejerlejlighed samt ejerlejlighedernes fordelingstal fremgår af anmeldelse af og fortegnelse over ejerlejligheder, hvortil henvises.
Stk. 3. Ejerforeningens formål er at administrere den fælles ejendom og øvrige fællesanliggender for medlemmerne, der er samtlige ejere af ejerlejligheder i ejendommen. Foreningen er således bl.a. berettiget og forpligtet til i overensstemmelse med nærværende vedtægter at opkræve fællesbidrag, at betale fællesudgifter, at tegne sædvanlige forsikringer, at sørge for renholdelse, vedligeholdelse og fornyelse i det omfang sådanne foranstaltninger efter ejendommens karakter må anses for påkrævet, og sørge for at ro og orden opretholdes i ejendommen.
§ 4 Medlemskreds
Stk. 1. Som medlemmer af foreningen kan kun optages ejere af ejerlejligheder i ovennævnte ejendom.
Stk. 2. Medlemskabet er pligtmæssigt og indtræder den dag, hvor den pågældende ejers skøde, uanset om det er betinget eller ej, anmeldes til tinglysning. Såfremt den pågældende ejer overtager ejerlejligheden forinden nævnte tidspunkt, indtræder medlemskabet dog på overtagelsesdagen. Den nye ejer kan dog først udøve stemmeretten, når foreningen har modtaget underretning om ejerskiftet.
Stk. 3. Den tidligere ejers medlemskab ophører samtidig med den nye ejers indtræden, men den tidligere ejers forpligtelser overfor foreningen ophører dog først, når den nye ejers skøde er endeligt og tinglyst uden præjudicerende retsanmærkninger, og når samtlige forpligtelser og restancer pr. overtagelsesdagen er opfyldt og betalt.
Stk. 4. Den til enhver tid værende ejer af en ejerlejlighed under foreningen indtræder i den tidligere ejers rettigheder og forpligtelser overfor foreningen og hæfter således bl.a. for den tidligere ejers eventuelle restancer til foreningen af enhver art og til enhver tid.
§ 5 Hæftelsesforhold
Stk. 1. For ejerforeningens forpligtelser hæfter medlemmerne solidarisk, men i det indbyrdes forhold pro rata i forhold til deres fordelingstal.
§ 6 En ejerlejlighed og fællesarealers omfang, benyttelse m.m.
Stk. 1. En bolig omfatter det areal, som er tilgængeligt gennem ens hovedindgangsdør med ydermur og mur mod fælles arealer samt halvdelen af mur mod nabo, således som dette er beskrevet i fortegnelse og anmeldelsen til tinglysning og det dertil hørende boligkort over den pågældende bolig, samt en andel af fællesrettigheder og fælles arealer.
Stk. 2. Ejerlejlighederne må ikke anvendes til en virksomhed, der virker anstødelig på øvrige ejere, som f.eks. sexshop eller intimmassage. Boligerne må ikke indrettes til detailhandel, men må anvendes til liberale erhverv samt til beboelse i form af helårsbeboelse og feriebolig til udlejning efter sommerhusloven eller hotel- og restaurationsloven.
Stk. 3. Fællesarealerne består af torve og parkeringspladser. Ejerforeningen betaler grundskyld eller andre ejendomsskatter, der påhviler arealet.
Stk. 4. Parkeringspladserne på niveau 1, hvortil der alene kan skaffes adgang med en fjernbetjening af pladsens bomanlæg, kan og skal alene anvendes af beboelsesejerlejlighederne. Parkeringspladserne i gadeplan, med undtagelse af parkeringspladser på torvet, anvendes af ejere, ansatte og kunder med tilknytning til erhvervsejerlejlighederne (ejerlejlighed 1 – 6). Parkeringspladser på torvet anvendes til handicapparkeringspladser samt af- og pålæsningspladser med max. 30 min. parkering.
Stk. 5. De ejerlejligheder, der anvendes erhvervsmæssigt, tildeles visse særlige brugsrettigheder til den del af fællesarealerne, der udgør torvet. Brugsrettighederne, der ikke må hindre de øvrige ejeres færdsel på arealet, regulerer særligt butiksejerlejlighedernes behov for at kunne anvende en del af torvet – foran butikkerne – til vareudstilling og serveringsareal (herefter: Erhvervsarealer). Erhvervsarealerne og de til disse arealer særligt knyttede betingelser vil fremgå af et særligt kortbilag for torvet, der vedhæftes nærværende vedtægt, og dermed bliver en del af vedtægterne. Kortbilaget vil indeholde en opdeling af torvet med angivelse af, hvilke arealer der er udlagt til parkeringspladser, hvilke arealer der er udlagt til eksklusiv erhvervsanvendelse ved erhvervsejerlejlighederne 1 – 6, samt hvilke arealer der er til fælles benyttelse blandt alle ejerlejligheder. Ændringer i erhvervsarealernes udstrækning, beliggenhed og anvendelse skal påføres det nævnte kortbilag, således at dette kortbilag stedse giver udtryk for erhvervsarealernes omfang og anvendelse.
Stk. 6. Udstillingsarealerne, der også kan anvendes til serveringsområde i forbindelse med cafeer og restauranter, samt i enkelte tilfælde den øvrige del af torvet, kan anvendes til forretningsmæssige aktiviteter indtil kl. 23, idet der skal tages videst muligt hensyn til beboerne i beboelsesejerlejlighederne.
Stk. 7. Såfremt et flertal af ejerne efter fordelingstal af ejerlejlighederne 1 – 6 måtte beslutte at stifte en centerforening, er samtlige erhvervsejerlejlighedsejere eller disses lejer forpligtet til at være medlem af denne.
§ 7 Generalforsamling
Stk. 1. Generalforsamlingen er ejerforeningens øverste myndighed.
Stk. 2. De af bestyrelsen trufne afgørelser kan af ethvert medlem, hvem afgørelsen vedrører, indbringes for generalforsamlingen.
Stk. 3. Beslutninger på generalforsamlingen træffes ved stemmeflerhed efter fordelingstal.
Stk. 4. Til beslutninger om væsentlig forandring af fælles bestanddele og tilbehør eller om salg af væsentlige dele af disse eller om ændring i denne vedtægt kræves dog, at 2/3 af de stemmeberettigede medlemmer såvel efter antal som efter fordelingstal stemmer herfor. Såfremt forslaget uden at være vedtaget efter denne regel har opnået tilslutning fra mindst 2/3 af de repræsenterede medlemmer såvel efter antal som efter fordelingstal, afholdes ekstraordinær generalforsamling inden 8 uger, og på denne kan forslaget – uanset antallet af repræsenterede – vedtages med 2/3 af de angivne stemmer efter antal og fordelingstal.
Stk. 5. Bestemmelserne i vedtægtens § 6 stk. 4 (parkeringsarealernes anvendelse) og § 6 stk. 5 og 6 (erhvervs benyttelse) kan alene ændres, såfremt samtlige ejere af erhvervsejerlejlighederne 1 – 6 stemmer for, og ændringsforslaget i øvrigt bliver vedtaget med samme majoritet som anført i stk. 4.
§ 8 Ordinær generalforsamling
Stk. 1. Ordinær generalforsamling afholdes hvert år inden udgangen af maj måned. Dagsordenen for denne skal omfatte mindst følgende punkter:
1. Valg af dirigent og referent.
2. Bestyrelsens beretning for det senest forløbne år
3. Forelæggelse af årsregnskab med revisors påtegning til godkendelse.
4. Forelæggelse af vedligeholdelsesplan for ejendommen til godkendelse.
5. Forslag, jf. § 9.
6. Forelæggelse af budget til godkendelse.
7. Valg af formand for bestyrelsen i lige år.
8. Valg af andre medlemmer til bestyrelsen.
9. Valg af suppleanter til bestyrelsen.
10. Valg af revisor.
11. Eventuelt.
Stk. 2. Den ordinære generalforsamling indkaldes skriftligt og/eller elektronisk af bestyrelsen med mindst 4 ugers og højest 8 ugers varsel. Årsregnskab og budget udsendes sammen med indkaldelsen eller senest 1 uge før generalforsamlingen.
Stk. 3. Indkaldelsen skal angive tid og sted for generalforsamlingen samt dagsorden.
§ 9 Forslag
Stk. 1. Ethvert medlem har ret til at få et angivet emne behandlet på den ordinære generalforsamling.
Stk. 2. Forslag, der agtes stillet på generalforsamlingen, skal være bestyrelsens formand i hænde senest 3 uger før generalforsamlingen. Sådanne forslag samt forslag, som bestyrelsen agter at stille, skal udsendes til medlemmerne senest 1 uge før generalforsamlingen.
§ 10 Ekstraordinær generalforsamling
Stk. 1. Ekstraordinær generalforsamling afholdes, når bestyrelsen finder anledning dertil, når det til behandling af et angivet emne begæres af mindst 1/3 af ejerforeningens medlemmer efter antal eller efter fordelingstal, eller når en tidligere generalforsamling har besluttet det.
Stk. 2. Ekstraordinær generalforsamling indkaldes skriftligt af bestyrelsen med mindst 2 ugers varsel.
Stk. 3. Indkaldelsen skal angive tid og sted for generalforsamlingen samt dagsordenen.
§ 11 Stemmeret og fuldmagt
Stk. 1. Ethvert medlem har stemmeret.
Stk. 2. Stemmeretten kan udøves af et medlems ægtefælle/samlever. Stemmeretten kan desuden udøves af en myndig person eller ejerforeningens bestyrelse, som medlemmet skriftligt har givet fuldmagt hertil.
Stk. 3. En fuldmagtshaver kan kun afgive stemme i henhold til to fuldmagter. Bestyrelsen kan dog afgive stemme i henhold til et ubegrænset antal fuldmagter. Afgivelse af fuldmagt er ikke til hinder for, at medlemmet selv deltager i generalforsamlingen.
Stk. 4. Dirigenten kan begrænse taleretten til en person pr. lejlighed.
§ 12 Dirigent og referat
Stk. 1. Generalforsamlingen vælger selv sin dirigent, der ikke behøver at være medlem af ejerforeningen.
Stk. 2. Der udarbejdes referat af forhandlingerne. Referatet underskrives af dirigenten og formanden for bestyrelsen og udsendes til medlemmerne senest 4 uger efter generalforsamlingens afholdelse.
§ 13 Bestyrelsens medlemmer
Stk. 1. Bestyrelsen vælges af generalforsamlingen. Den består af 2-4 medlemmer foruden formanden, der vælges særskilt. Desuden vælges 2 suppleanter. Valgbare som formand, medlemmer af bestyrelsen og som suppleanter er kun ejerforeningens medlemmer, disses ægtefæller/samlevere og myndige husstandsmedlemmer.
Stk. 2. Formanden og bestyrelsens øvrige medlemmer vælges for 2 år, således at formanden og halvdelen af bestyrelsens øvrige medlemmer afgår i lige år, og den anden halvdel af bestyrelsens øvrige medlemmer afgår i ulige år. Suppleanter afgår hvert år. Genvalg kan finde sted.
Stk. 3. Ved et bestyrelsesmedlems meddelelse om ikke at ville kunne deltage i bestyrelsesarbejde i en periode på mindst 12 uger indtræder en valgt suppleant i bestyrelsen. Findes ingen suppleanter, indkaldes til ekstraordinær generalforsamling til valg af bestyrelsesmedlemmer og suppleanter. Såfremt formanden fratræder i en valgperiode, konstituerer bestyrelsen sig med en ny formand indtil førstkommende generalforsamling.
Stk. 4. Bestyrelsen vælger en næstformand af sin midte.
Stk. 5. Såfremt bestyrelsen ikke har antaget administrator, vælger bestyrelsen en kasserer.
Stk. 6. Ved en forretningsorden kan bestyrelsen træffe nærmere bestemmelse om udførelsen af sit erhverv.
§ 14 Bestyrelsens forpligtelser
Stk. 1. Bestyrelsen har ledelsen af ejerforeningens anliggender.
Stk. 2. Det påhviler bestyrelsen at sørge for god og forsvarlig varetagelse af ejendommens fælles anliggender, herunder overholdelse af god skik og orden, betaling af fælles udgifter, tegning af sædvanlige forsikringer (herunder brandforsikring, kombineret grundejerforsikring og eventuel bestyrelsesansvarsforsikring), renholdelse, vedligeholdelse og fornyelser i det omfang, sådanne foranstaltninger efter ejendommens karakter må anses for påkrævede.
Stk. 3. Bestyrelsen sørger for, at der udarbejdes budget og føres forsvarligt regnskab over de på fællesskabets vegne afholdte udgifter og oppebårne indtægter, herunder de ejerne afkrævede bidrag til fælles udgifter. Bidragene opkræves med passende varsel og forfalder til betaling den 1. i betalingsmåneden. Bestyrelsen udarbejder desuden vedligeholdelsesplan for ejendommen og husorden med almindelige ordensregler til godkendelse på generalforsamling.
Stk. 4. Bestyrelsesmøde indkaldes af formanden eller i tilfældet af formandens forfald af næstformanden, så ofte anledning findes at foreligge, samt når 2 medlemmer af bestyrelsen begærer det.
Stk. 5. Bestyrelsesmøder afholdes på Rømø, medmindre samtlige medlemmer af bestyrelsen har accepteret et andet mødested.
Stk. 6. Bestyrelsen er beslutningsdygtig, når mere end halvdelen af den samlede bestyrelse, herunder formanden eller næstformanden, er til stede.
Stk. 7. Beslutning træffes af de mødende bestyrelsesmedlemmer ved simpel stemmeflerhed. Står stemmerne lige, gør formandens eller i formandens forfald næstformandens stemme udslaget.
Stk. 8. Bestyrelsen udarbejder referat af mødet. Referatet underskrives senest på det efterfølgende møde af de bestyrelsesmedlemmer, der har deltaget i mødet.
Stk. 9. Bestyrelsen kan selvstændigt beslutte, at ejerforeningen skal tegne bestyrelsesansvarsforsikring. Endvidere kan generalforsamlingen med tilslutning fra mindst 1/3 af ejerforeningens medlemmer efter antal eller efter fordelingstal pålægge bestyrelsen at sørge for, at ejerforeningen tegner bestyrelsesansvarsforsikring.
§ 15 Tegningsret
Stk. 1. Ejerforeningen forpligtes ved underskrift af formanden eller næstformanden for bestyrelsen samt i begge tilfælde yderligere et andet medlem af denne.
§ 16 Revision
Stk. 1. Ejerforeningens regnskab revideres af en revisor, der vælges af generalforsamlingen. Når det begæres af mindst 1/3 af ejerforeningens medlemmer efter antal eller efter fordelingstal, skal revisor være statsautoriseret eller registreret.
Stk. 2. Revisor afgår hvert år. Genvalg kan finde sted.
Stk. 3. Revisor må ikke være medlem af bestyrelsen og må ikke vælges som kasserer.
Stk. 4. Revisionen skal udføres i overensstemmelse med god revisorskik, og regnskabet påtegnes af revisor.
§ 17 Årsregnskab
Stk. 1. Ejerforeningens regnskabsår er kalenderåret.
Stk. 2. Årsregnskabet skal indeholde både resultatopgørelse og balance.
Stk. 3. Det af generalforsamlingen godkendte regnskab forsynes med dirigentens påtegning om, at regnskabet er fremlagt og godkendt på generalforsamlingen.
§ 18 Budget, medlemsbidrag og acontobetaling vedr. varme og vand
Stk. 1. Bestyrelsen udarbejder hvert år et budget, der viser foreningens forventede udgifter, herunder bl.a. betaling af skatter og afgifter, forsikring m.v., og som forelægges generalforsamlingen til godkendelse. Da fællesudgifterne ikke er ens for beboelses- og erhvervsejerlejligheder (alene renovation som fællesudgift for beboelsesejerlighederne), skal budgettet indeholde en fordeling af fællesudgifterne mellem de to forskellige ejerlejlighedstyper.
Stk. 2. Til dækning af foreningens udgifter betaler medlemmerne i forhold til de for ejerlejlighederne fastsatte fordelingstal en årsydelse, hvis størrelse fastsættes af bestyrelsen på grundlag af det af bestyrelsen udarbejdede og af den årlige generalforsamling godkendte driftsbudget.
Stk. 3. Den årlige ydelse betales kvartalsvis forud til ejendommens administrator efter bestyrelsens nærmere bestemmelse herom.
Stk. 4. I tilfælde af uforudsete nødvendige udgifter er bestyrelsen bemyndiget til at opkræve ekstraordinære bidrag fra medlemmerne. Sådanne ekstraordinær bidrag må indenfor et kalenderår ikke uden godkendelse på en ekstraordinær generalforsamling samlet overstige 25% af det på sidste generalforsamling fastsatte årlige bidrag baseret på det af generalforsamlingen godkendte driftsbudget.
Stk. 5. Som en del af ejerforeningens samlede udgifter drives for fælles regning renovation (alene beboelsesejerlejligheder) og el til udendørsbelysning. Hver potentielt forbrugende ejerlejlighedsejer indbetaler aconto et af bestyrelsen fastsat beløb til dækning af den pågældende ejerlejligheds andel af udgifterne, der afregnes efter fordelingstal
Stk. 6. Efter godkendelse af årsregnskab på generalforsamlingen skal det enhver ejerlejlighedsejer eventuelt påhvilende restbidrag indbetales til foreningen senest 14 dage efter påkrav.
Stk. 7. For så vidt angår vand og elektricitet sker der tilmelding af de enkelte boliger til forsyningsselskaberne, og udgifter til forbrug afregnes således direkte overfor forsyningsselskaberne i overensstemmelse med disses krav og vilkår.
Stk. 8. Varmen leveres til samtlige 35 ejerlejligheder via en hovedmåler. Der findes bimå-ler i hver enkelt ejerlejlighed. Varmen leveres af Havneby Varmeværk. Hver ejerlejlighed indbetaler kvartalsvis et beløb til ejerforeningen, svarende til ¼ af det forventede årsforbrug. Opgørelse af reelt forbrug sker snarest muligt efter varme-regnskabsårets udløb 31.5., og tilbagebetaling/efterbetaling udsendes til de enkelte ejerlejlighedsindehavere, dog at beløb til tilbagebetaling kan anvendes til hel eller delvis betaling af næstfølgende acontorate. Acontoraterne betales 1.7., 1.9., 1.12. og 1.3.. Overskrides forfaldsdag med mere end 7 dage, kan ejerforeningen efter skriftligt påkrav lukke varmeforsyningen, idet ejerforeningen hæfter overfor varmeværket i henhold til hovedmåler.
Stk. 9. Vand leveres til samtlige 35 ejerlejligheder via en hovedmåler. Der findes bimåler i hver enkelt ejerlejlighed. Vand leveres af Tønder Forsyning A/S. Hver ejerlejlighed indbetaler kvartalsvis et beløb til ejerforeningen, svarende til ¼ af det forventede årsforbrug. Opgørelse af reelt forbrug sker snarest muligt efter vandregn-skabsårets udløb 31.12., og tilbagebetaling/efterbetaling udsendes til de enkelte ejerlejlighedsindehavere, dog at beløb til tilbagebetaling kan anvendes til hel eller delvis betaling af næstfølgende acontorate. Acontoraterne betales 1.3., 1.7., 1.9. og 1.12.. Overskrides forfaldsdag med mere end 7 dage, kan ejerforeningen efter skriftligt påkrav lukke vandforsyningen, idet ejerforeningen hæfter overfor Tønder Forsyning A/S i henhold til hovedmåler.
§ 19 Panteret
Stk. 1. Til sikkerhed for ethvert krav, som foreningen måtte få på et medlem, herunder udgifter ved et medlems misligholdelse, vil nærværende vedtægter være at tinglyse som pantstiftende på hver enkelt ejerlejlighed for et beløb af kr. 41.000,00, skriver kroner firetiettusinde 00/100.
Stk. 2. Beløbet, der svarer til det af Realkreditrådet i henhold til bekendtgørelse nr. 1148 af 05.12.2005 om låneudmåling af realkreditlån fastsatte beløb, reguleres på basis af udviklingen i det af Danmarks Statistik pr. 1. januar beregnede reguleringsprisindex for boligbyggeri, jf. bekendtgørelsens § 23, stk. 6.
Stk. 3. Panteretten respekterer de på ejerlejlighederne hvilende servitutter og byrder, samt de pantehæftelser, der ved nærværende tinglysning hviler på hovedejendommen, og de, der efter opdelingen på de enkelte boliger påhviler disse.
Stk. 4. Ved fremsættelse af skriftligt påkrav som følge af for sen betaling af pligtige ydelser til foreningen er foreningen berettiget til at opkræve et gebyr på kr. 200,00.
Stk. 5. Det skyldige beløb forrentes herudover uden særligt påkrav fra den førstkommende 1. i en måned efter forfaldsdagen med en årlig rentesats svarende til den til enhver tid i rentelovens § 5 fastsatte rente.
§ 20 Vedligeholdelse
Stk. 1. Ejerforeningen foretager forsvarlig udvendig vedligeholdelse og fornyelse. Den fælles udvendige vedligeholdelse og fornyelse omfatter døre mod fællesarealer, udvendige ruder og vinduer samt altaner, elevatorer, fælles forsyningsledninger og fællesinstallationer, herunder fælles varmeanlæg.
Stk. 2. Indvendig vedligeholdelse og fornyelse af ejerlejlighederne påhviler de enkelte ejere. Den omfatter ikke alene maling, men også vedligeholdelse og fornyelse af gulvbelægning, gulvbrædder, loftpuds, forsatsvinduer, indvendige døre, egne dørlåse og alt ejerlejlighedens udstyr, herunder elledninger, elkontakter, toiletter, vaske, vandhaner, radiatorer, radiatorventiler, radiatormålere, brugsvandrør, varmeforsyningsrør, afløbsrør og gasrør, hvorimod ejerforeningen sørger for vedligeholdelse og fornyelse af ejerlejlighedens fælles forsyningsledninger og fællesinstallationer indtil disses individuelle forgreninger til /i de enkelte ejerlejligheder.
Stk. 3. Ejerforeningen betaler for udbedring af skader i ejerlejlighederne, der skyldes forhold omfattet af ejerforeningens vedligeholdelsespligt.
Stk. 4. Hvis en ejerlejlighed groft forsømmes, eller forsømmelsen vil være til gene for de øvrige medlemmer, kan bestyrelsen kræve fornøden renholdelse, vedligeholdelse og istandsættelse foretaget inden for en fastsat frist. Efterkommes bestyrelsens krav ikke, kan bestyrelsen på foreningens vegne sætte ejerlejligheden i stand for medlemmets regning.
Stk. 5. Medlemmerne må ikke lade foretage ændringer, reparationer eller maling af ejendommens ydre, af ydersiderne af vinduerne eller af døre mod fællesarealer eller lade opsætte antenner, skilte, reklamer m.m. uden bestyrelsens samtykke. Erhvervsejerlejlighederne 1 – 6 må foretage skiltning i overensstemmelse med lokalplan nr. 240 uden bestyrelsens samtykke, dog at bestyrelsen har partsrepræsentation i forbindelse med de tilladelser, der gives fra kommunens side til skiltning. Bestyrelsen skal sikre, at ejerlejlighedens/det samlede byggeris ydre, herunder skiltning, til stadighed fremtræder på et højt kvalitetsmæssigt niveau. Bestyrelsen skal administrere øvrige tilladelser vedrørende ændring af ejerlejlighedernes ydre bygningsdele under hensyntagen til indholdet af lokalplan nr. 240 og det ovenfor angivne, overordnede mål.
§ 21 Ordensforskrifter
Stk. 1. Medlemmet og de personer, der opholder sig i medlemmets ejerlejlighed, må nøje efterkomme de af bestyrelsen (eller generalforsamlingen) fastsatte ordensregler. Er intet andet vedtaget, gælder den af boligministeriet godkendte lejekontrakts-formular vedr. ordensreglement.
Stk. 2. Det er ikke tilladt at henstille effekter som f.eks. cykler, barnevogne, indkøbsvogne og sportsudstyr el.lign. udenfor ejerlejlighederne eller på altanerne.
Stk. 3. Et medlem er berettiget til at ændre, modernisere og forbedre sin ejerlejlighed, herunder flytte eller fjerne ikke bærende skillerum, i det omfang dette ikke er til gene eller medfører udgifter for medejerne.
Stk. 4. Medlemmet er herudover berettiget til at foretage sådanne arbejder, herunder rørgennemføringer gennem andre ejeres ejerlejligheder, som er nødvendige for en modernisering af medlemmets ejerlejlighed, selvom andres ejerlejligheder berøres heraf, idet der dog skal tages størst muligt hensyn til ejerne af de derved berørte ejerlejligheder, også selvom arbejderne derved bliver væsentligt dyrere. Sådanne arbejder, herunder rørgennemføringer, kan kun foretages uden samtykke fra ejerne af de ejerlejligheder, som berøres heraf, såfremt der af det medlem, der ønsker arbejdet udført, forelægges en helhedsplan for de deraf berørte ejerlejligheder, og denne plan godkendes på en generalforsamling. Godkendelsen kan betinges af, at der fastsættes en erstatning for gener og ulemper til den eller de medejere, hvis ejerlejligheder berøres.
Stk. 5. Medlemmet er pligtig at indhente samtlige fornødne tilladelser og godkendelser fra bygningsmyndigheden eller andre og dokumentere dette overfor foreningen.
§ 22 Misligholdelse
Stk. 1. Hvis et medlem væsentligt misligholder sine forpligtelser i henhold til nærværende vedtægt, herunder ved udeladelse af betaling af de medlemmet påhvilende økonomiske ydelser til foreningen, ved ikke at efterkomme lovlige påbud, som bestyrelsen eller generalforsamlingen pålægger medlemmet, ved gentagen krænkelse af husordenen eller ved hensynsløs adfærd overfor ejerne, kan bestyrelsen forlange, at det pågældende medlem og medlemmets husstand fraflytter, respektivt – ved udlejning – sælger sin ejerlejlighed med 3 måneders varsel til den 1. i en måned. Ved salg, hurtigst muligt og på sædvanlige vilkår. Bestyrelsen er om fornødent berettiget til at udsætte medlemmet af ejerlejligheden med fogedens bistand.
Stk. 2. Det medlem, som er pålagt at fraflytte sin ejerlejlighed, er da berettiget og forpligtet til at sælge ejerlejligheden hurtigst muligt.
§ 23 Opløsning
Stk. 1. Da foreningen er oprettet i henhold til lovgivningen om ejerlejligheder, kan den ingensinde opløses uden enighed mellem samtlige medlemmer om, at ejendommens ejerlejlighedsstatus skal ophøre.
§ 24 Påtaleret
Stk. 1. Påtaleberettiget er foreningen ved dennes bestyrelse og enhver ejerlejlighedsejer under foreningen.
§ 25 Tinglysning
Stk. 1. Nærværende vedtægt begæres tinglyst servitutstiftende på ejendommen matr.nr. 107, Kirkeby, Rømø, beliggende Nordre Havnevej 2-70, Havneby, 6792 Rømø.
Stk. 2. Vedtægternes § 19 begæres tinglyst pantstiftende for kr. 41.000,00, skriver kroner firetiettusinde 00/100, på hver enkelt ejerlejlighed under matr.nr. 107, Kirkeby, Rømø, ejerlejlighed nr. 1 – 35, beliggende Nordre Havnevej 2 – 70, Havneby, 6792 Rømø.
Stk. 3. Med hensyn til de ejendommens og ejerlejlighederne påhvilende servitutter og byrder henvises til ejendommens og ejerlejlighedernes blade i tingbogen.
Stk. 4. Endvidere respekteres alene pantehæftelser, der ved nærværende tinglysning hviler på hovedejendommen, og de pantehæftelser, der efter opdelingen på de enkelte ejerlejligheder påhviler disse.
Påtaleberettiget:
Navn:
Ejerforeningen Skansen, Klitvejen 21, 6792 Rømø Cvr-nr.: 32720331
Dok slut red. vedr orddelingsfejl og opsætning af SER dec. 2019 S E & O